Загальна процедура підготовки документів для Франції
Апостиль, Переклад, Перелік документів
Отримання документів для Франції
Інформація щодо візи з метою реєстрації шлюбу
Інформація щодо візи чоловіка / дружини

Процедура оформлення документів для Франції

Франція є однією з країн-учасниць Гаазької Конвенції та для оформлення документів для Франції потрібно засвыдчити документи Апостилем – спеціальним штампом з відповідного Міністерства України.

Загальні вимоги до документів для дії у Франції такі:

  1. На оригінал документа потрібно поставити апостиль у відповідному органі України
  2. Перекласти документ на французьку мову і засвідчити переклад у нотаріуса

Замовити Апостиль

Перелік документів, що оформляються для Франції.

Залежно від типу візи і обставин, пакет документів може значно відрізнятися. Найчастіше клієнти замовляють у нас підготовку наступних документів:

Якщо це необхідно клієнту – отримуємо дублікати нового зразка і повністю легалізуємо документи з органів ЗАГС:

  • Свідоцтво про народження
  • Свідоцтво про шлюб
  • Свідоцтво про розірвання шлюбу
  • Витяг з реєстру щодо підтвердження дошлюбного прізвища

з органів нотаріату:

  • Заява про сімейний стан
  • Згода батьків на виїзд дитини

Документи про освіту:

  • Дипломи, атестати, сертифікати

з органів МВС України:

  • Довідка про відсутність судимості в Україні

з Державної Міграційної Служби України або ЦНАП:

  • Довідка про реєстрацію за місцем проживання

Інше:

  • Довіреності

Від французького громадянина
1. Оголошення про одруження в французької мерії,
2. Довідка про відсутність перешкод для шлюбу,
3. Три останні довідки про зарплату,
4. Три останні квитанції оплати електроенергії або телефону,
5. Копія посвідчення особи,
6. Три останні квитанції квартирної плати або документ про власність на житло.
Кожен документ подається в оригіналі з однією ксерокопією.

Від українського громадянина
1. Одна анкета на короткострокову візу,
2. дві фотокартки 3,5х4,5 на світлому однорідному фоні.
Відстань від верхівки голови до підборіддя повинна займати від 70% до 80% висоти поверхні фотографії.
3. Паспорти міжнародний і національний, з копіями,
4. Свідоцтво про народження,
5. Довідка про несудимість,
6. Гроші за візу за чинним тарифом, в євро.
7. Довідка про доходи в Україні (баланс банківського рахунку за останній рік, наявність нерухомого майна, цінні папери тощо),
Документи 4), 5) повинні бути легалізовані Міністерством юстиції та Міністерством закордонних справ України, потім перекладені на французьку мову.
Кожен документ подається в оригіналі з однією ксерокопією.

УВАГА: ВІДДІЛ ВІЗ МОЖЕ ВИМАГАТИ ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ ЗАЛЕЖНО ВІД СПЕЦИФІКИ ЗАЯВИ

Ця віза призначена для осіб, вже перебувають у шлюбі з громадянином (-кою) Франції

1) Одна анкета на короткострокову візу (2 для громадян не українців), заповнена (французькою або англійською мовами) та підписана заявником,
2) Дві фотокартки 3,5х4,5 (3 для неукраїнців),
3) Міжнародний паспорт з копією,
4) Копія національного паспорта,
5) Копія французького свідоцтва про одруження, виданого менш ніж три місяці тому,
6) Копія національного посвідчення особи чоловіка / дружини, громадянина Франції.
7) Заповнена довідка для прикордонної поліції та префектури

Для подачі цього пакета документів заявники можуть приходити до візового відділу без попереднього запису в усі дні, крім суботи та неділі з 8.30 до 12.00.

Ця віза видається безкоштовно.

Від французького громадянина

1. Зобов’язання про взяття на утримання
2. Три останні довідки про зарплату
3. Три останні квитанції оплати електроенергії або телефону
4. Копія посвідчення на проживання українського родича
5. Копія посвідчення особи французького громадянина,
6. У деяких випадках, довідка про попередній запис до навчального закладу
7. Ксерокопія сімейної книжки.
Кожен документ подається в оригіналі з трьома ксерокопіями.

Від українського громадянина
1. Чотири анкети на довгострокову візу,
2. Чотири фотокартки 3,5х4,5,
3. Паспорти міжнародний і національний, з копіями,
4. Свідоцтво про народження,
5. Батьківські дозвіл з передачею відповідальності поручителя в Франції,
6. Гроші за візу за чинним тарифом, в євро.

Документи 4) 5) повинні бути завірені апостилем, потім перекладені на французьку мову
Кожен документ подається в оригіналі з трьома ксерокопіями.
УВАГА Заяви на цю візу можуть подаватися лише на протязі року починаючи з дати виїзду родича до Франції.
УВАГА: ВІДДІЛ ВІЗ МОЖЕ ВИМАГАТИ ДОДАТКОВІ ДОКУМЕНТИ ЗАЛЕЖНО ВІД СПЕЦИФІКИ ЗАЯВИ

Отримання копій, дублікатів документів та довідок з України

klc-kiev-ua_45368940c57
За Вашим замовленням без Вашої присутності отримуємо копії і дублікати документів нового державного зразка України з відділів РАЦС, Судів з усіх областей, всіх населених пунктів Україні, включаючи Донецьку, Луганську області та Крим..
Докладніше